Prijzen PCR-Test met Reisverklaring
☝Tijdelijk hoge kortingen, Bestel Vandaag je coronatest!☝
coronatest Drachten

Kosten van een corona test in Drachten

Wat de kosten zijn van een coronatest in Drachten zijn, is afhankelijk van de locatie waar je je laat testen en wat voor test je afneemt. Zo zijn er testlocaties vanuit de overheid en ook locaties van commerciële bedrijven. Een voorbeeld van een commerciële teststraat is de teststraat in Leeuwarden. Hier kun je naartoe voor een sneltest of PCR-test in Leeuwarden. Daarnaast kun jij je laten testen met een antigeen test of met een PCR test en hiertussen zit een behoorlijk verschil qua prijs.

Testlocatie GGD in Drachten

Er is in Drachten een testlocatie van de GGD waar jij je kunt laten testen. Je kunt je bij deze locatie alleen laten testen als je in direct contact bent geweest met iemand die gedurende de afgelopen dagen positief is getest of je zelf klachten hebt van het coronavirus. De GGD is een bedrijf dat is opgericht door het RIVM en niet is gericht op het maken van winst. Je kunt je dan ook gratis laten testen als je symptomen hebt van het virus. Bij de GGD in Drachten heb je meestal binnen 48 uur resultaat. Over het algemeen kun je bij de GGD alleen een PCR-test doen. In sommige gevallen wordt er ook gebruik gemaakt van een sneltest. Echter, over het algemeen zou je voor een sneltest naar een commerciële testinstantie in Drachten moeten gaan. Hier kun je kiezen tussen een antigeentest en LAMP-test. De LAMP-test in Drachten is over het algemeen nauwkeuriger.

Symptomen van het virus

Er zijn een hoop symptomen die kunnen duiden op dat jij het virus met je meedraagt, maar dit hoeft niet te betekenen dat je het ook daadwerkelijk hebt. Als jij last hebt van een verkoudheid, verlies van smaak of reuk, koorts of moeite hebt met het ademen, is het wel belangrijk dat jij je zo snel mogelijk laat testen. Dit omdat er altijd een kans is dat je wel besmet bent geraakt en je er dan het beste zo snel mogelijk achter kunt komen.

Sneltest locaties in Drachten

Naast de testlocatie van de GGD die er in Drachten is, zijn er ook commerciële testlocaties in Drachten en de omgeving. Bij deze locaties kun jij je altijd laten testen, wat de reden dan ook mag zijn. Dit kan omdat dit commerciële bedrijven zijn die gericht zijn op het maken van winst. De wachttijden zijn bij deze locaties vaak een stuk korter en de uitslag zul je veel eerder hebben. Waar het bij de testlocaties van de GGD vaak ongeveer 48 uur duurt voordat je de uitslag van de test krijgt is dit bij commerciële bedrijven vaak al binnen een uur. Als je spoed hebt bij het krijgen van je uitslag is het dus verstandig om je te laten testen bij één van de sneltest locaties in Drachten. Dit brengt wel kosten met zich mee, een antigeentest kost vaak rond de 60 euro en een PCR-test kan zelfs meer dan 100 euro kosten. Deze PCR-test kan je nodig hebben om op vakantie te kunnen gaan. Voor de meeste reizen dien je namelijk te beschikken over een reisdocument. Hierin staat schriftelijk vermeld dat je niet besmet bent met het coronavirus op het moment van de reis.

coronatest Drachten

De betrouwbaarheid van de corona test in Drachten

Wat betreft de betrouwbaarheid maakt het niet zoveel uit waar jij je gaat laten testen. De GGD is een testlocatie vanuit de overheid en als je geen risico wil nemen is dit de verstandigste keuze, maar de tests van commerciële bedrijven zijn ook betrouwbaar. Om als commercieel bedrijf eigen testresultaten te mogen uitdelen moet je de tests naar een laboratorium brengen die is goedgekeurd door de overheid. Het oprichten van een laboratorium kan door iedereen worden gedaan, maar je kunt niet zomaar aan de certificaten en papieren komen om corona tests te mogen onderzoeken.  Een nieuw laboratorium moet eerst aan de gezondheidszorg en GGD bewijzen dat het laboratorium betrouwbaar is. Het RIVM heeft een speciale organisatie opgericht die verschillende tests uitvoert op nieuwe laboratoria om te kijken hoe betrouwbaar de resultaten zijn. Als het laboratorium voldoet aan de eisen krijgen ze een certificaat als bewijs dat de resultaten betrouwbaar zijn.

Kosten PCR coronatest met Reiscertificaat
☝Klik hierboven voor korting - Koop Vandaag je pcr-test!☝

Als je je gaat laten testen bij een commercieel bedrijf is het belangrijk dat je kijkt of ze de juiste papieren hebben om de tests te mogen afnemen. Als dit allemaal in orde is dan is de test die je bij dit bedrijf afneemt even betrouwbaar als die van de GGD, maar als je geen risico wil nemen is het eenvoudiger om je gewoon bij de GGD te laten testen. Ook al duurt het dan misschien iets langer voordat jij de uitslag weet van de test. Mensen die zo snel mogelijk het resultaat van hun coronatest willen hebben kunnen echter beter naar een commerciële teststraat gaan. Je kunt bijvoorbeeld eens kijken of je bijvoorbeeld een sneltest in Dokkum kunt doen bij de teststraat die daar gevestigd is.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top