Prijzen PCR-Test met Reisverklaring
☝Tijdelijk hoge kortingen, Bestel Vandaag je coronatest!☝
PCR-test of sneltest in Dokkum

Corona test laten doen in de omgeving van Dokkum

Het is tegenwoordig niet meer zo gek als je je wilt laten testen op het coronavirus in Dokkum. Er zijn verschillende redenen waarom je dit zou willen doen. Er zijn ook verschillende manieren waarop er getest wordt. De verschillende coronatesten worden op verschillende locaties aangeboden. Als je je wilt laten testen in de omgeving van Dokkum hebben wij een aantal testlocaties voor jou op een rij gezet. Ook voor mensen die niet in Dokkum wonen is het mogelijk om dicht bij huis een coronatest te doen. Zij kunnen bijvoorbeeld ook kiezen voor een coronatest Leeuwarden.

Waar in de omgeving van Dokkum kan ik terecht voor een coronatest?

Zoals al gezegd zijn er verschillende testlocaties waar je heen kan gaan. Er zijn testlocaties van de GGD en er zijn commerciële testlocaties in Dokkum. Het grootste verschil hiertussen is dat je bij een GGD teststraat gratis terecht kan. Bij een commerciële teststraat dien je te betalen voor een coronatest. Wel is het zo dat je bij een commerciële teststraat vaak de keuze hebt uit verschillende testen. Bij de GGD krijg je een PCR-test en krijg je na maximaal 48 uur pas de testuitslag.

De GGD testlocaties in Friesland zijn:

  • Testlocatie Leeuwarden, Heliconweg 52. Ongeveer 25 minuten rijden.
  • Testlocatie Ijlst, Stadslaan 75. Ongeveer 50 minuten rijden.
  • Testlocatie Drachten, Eikensingel 62. Ongeveer 30 minuten rijden.
  • Testlocatie Kollum, Johannes Bogermanstraat 25. Ongeveer 15 minuten rijden.
  • Testlocatie Heerenveen, Jousterweg 28. Ongeveer 40 minuten rijden.

Als je nog wat meer wilt weten over verschillende locaties kun je hier klikken voor een overzicht van de corona testlocaties in Friesland.

De reden om je te laten testen op het coronavirus

Er zijn verschillende redenen om je te laten testen op het coronavirus. De reden waarom de testen in eerste instantie aangeboden worden door de GGD, in samenwerking met de overheid, is om de verspreiding van het virus te beperken. Als je getest bent en de uitslag is positief, moet je in quarantaine zodat je het virus niet verder verspreidt.

Kosten PCR coronatest met Reiscertificaat
☝Klik hierboven voor korting - Koop Vandaag je pcr-test!☝
PCR-test of sneltest in Dokkum

Op reis tijdens de corona pandemie

Als je op reis wilt heb je daar een corona reisverklaring voor nodig. Deze kun je alleen krijgen als je kan bewijzen dat je het coronavirus niet met je meedraagt. Dit kun je bewijzen door middel van een PCR-test vakantie in Dokkum. Je mag je alleen niet om deze reden laten testen bij de GGD. Hiervoor zul je dus zeker naar een commerciële teststraat moeten gaan. Daar laat je een PCR-test doen en bij de testuitslag ontvang je een reisverklaring. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld voor je werk naar het buitenland moet.

Waarom nog testen aangezien er nu gebruik wordt gemaakt van het vaccin

Het is belangrijk om je te blijven testen op corona in Dokkum. Er worden nu langzaam steeds meer mensen gevaccineerd. Dit wordt gedaan om op die manier groepsimmuniteit op te bouwen. Echter, op dit moment is dat er nog niet. Daarom blijft het belangrijk om je te laten testen bij een mogelijke besmetting. Door te testen hebben we een beter zicht op hoeveel besmetting er nog dagelijks plaats vinden. Het is van belang om op de hoogte te zijn van de testlocaties bij jou in de buurt. Er zijn verschillende teststraten in Friesland waar je uit kunt kiezen. Ook kun je met een test bepalen wat je moet doen, bijvoorbeeld dat je in quarantaine gaat bij een positieve testuitslag.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top